Schrijven voor mantelzorgers

Als mantelzorger heb je weinig tijd en een hoop rollen te vervullen. Misschien worstel je met tegenstrijdige gevoelens of je voelt je overbelast. Kun je zelf ook wat ondersteuning gebruiken? Schrijven is een ideale vorm van zelfzorg voor mensen met weinig tijd en kan enorm helpend en helend zijn. Om regelmatig aandacht te hebben voor jezelf, je verhaal en je gevoelens kun je het zorgen beter volhouden.

Speciaal voor mantelzorgers organiseer ik een schrijfprogramma waarbij we gedurende 30 dagen 3 dagdelen (10-13 uur) bij elkaar komen om te schrijven. Tussendoor krijg je schrijfopdrachten mee naar huis.

Kosten zijn 300 euro p.p.

Het programma:

Op dag 1 is er aandacht voor het verleden. We halen al schrijvend mooie, grappige, bijzondere herinneringen op aan de zorgvrager. En er is aandacht voor ons innerlijke kind. Waar was je goed in als kind? Waar werd je blij van?

Op dag 2 is er aandacht voor het nu, het mantelzorgen. Wat betekent het voor je? Wat vind je fijn? Waar heb je zorgen over? Waar ben je dankbaar voor? Al schrijvend geven we woorden aan (soms tegenstrijdige) gevoelens en onderliggende behoeften.

Op dag 3 kijken we voorzichtig naar de toekomst. Wat wil je doorgeven? Waar droom je van? Wat zou je nog willen leren? Hoe ziet jouw perfecte dag eruit? Zijn er dingen die je nu al kunt doen om je toekomstdromen waar te maken?

De huiswerk-opdrachten bestaan uit schrijfprikkels die de deelnemers motiveren om ook thuis de pen op te pakken.

Dit programma is ook 1-op-1 te volgen en kan op ieder moment in het jaar gestart worden.

Opgeven of een vraag stellen kan hieronder.