Over mij

Een korte introductie

Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen (2 dochters en een zoon) in de leeftijd van 21, 19 en 16. Sinds een paar jaar wonen wij in Castricum, in Bakkum om precies te zijn. Heerlijk zo dicht bij de duinen, het bos en het strand.

Mijn achtergrond

Studie
Na mijn middelbare school heb ik een jaar in Amerika doorgebracht. Bij terugkomst heb ik Engelse taal- en letterkunde en vervolgens Europese studies gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Een deel van mijn studie heb ik in Londen gedaan. Daar heb ik ook stage gelopen bij The Netherlands British Chamber of Commerce.

Werk
Ik heb verschillende marketing/communicatie-functies gehad binnen het bedrijfsleven. Zo was ik o.a. eventmanager bij ABN AMRO Bank. Samen met mijn man heb ik een jaar in Turijn gewoond. Hier heb ik Italiaans gestudeerd en Engelse les gegeven aan middelbare scholieren. Weer terug in Nederland wilde ik met de komst van de kinderen meer vrijheid en ben ik freelance tekstschrijver/vertaler geworden. Van 2018 tot 2020 was ik parttime docent Event- en projectmanagement aan TIO Hogeschool.

Mantelzorg
Van 2010 tot 2020 was ik mantelzorger voor mijn steeds ouder/kwetsbaar wordende ouders. Mijn vader takelde fysiek af, mijn moeder had dementie. Ik heb vier oudere broers waarvan er twee in Amerika wonen. Ongemerkt nam ik in die jaren steeds meer taken op mij en begonnen mijn ouders meer en meer op mij te leunen. Ik heb het met veel liefde gedaan. Ik kijk terug op een mooie, waardevolle maar ook zeker een pittige periode.

Schrijven
Bij het opruimen van het ouderlijk huis kwam ik mijn eerste dagboek tegen die ik op mijn 10e verjaardag kreeg. Mijn moeder had het altijd bewaard. De kaft was van groen leer en er zat een slotje op. Ik heb er een jaar lang in geschreven en het verraste mij wat ik er in tegenkwam, waar ik mee bezig was en waar ik aan dacht. Ik besefte toen dat schrijven al bijna mijn hele leven belangrijk voor mij is.

In 2008 schreef ik een gedichtenboekje Oogjes Open, geschikt voor kinderen tot 7 jaar. In 2015/2016 schreef ik een blog voor ProudMom.

Creatief schrijven
Eind jaren ’90 kocht ik in een boekenwinkel in Boston het boekje ‘Writing Down the Bones’ van Natalie Goldberg. Dat je over van alles en nog wat kon schrijven vond ik een openbaring en super inspirerend. Het boekje ligt al 25 jaar in mijn nachtkastje en ik pak het nog regelmatig als ik op zoek ben naar inspiratie. Niet lang daarna ontdekte ik de boeken van Julia Cameron: ‘The Artist’s Way’ en ‘The Right to Write’. Met vlagen schrijf ik ‘morning pages’ en ga ik op ‘artist date’.

Ik heb in het verleden een heel aantal schrijfcursussen gedaan. Van een training Creatief Schrijven bij het Schrijfatelier tot een LOI cursus Kinderverhalen schrijven. Van een workshop bloggen bij Aaf Brandt Corstius tot Levensverhaal Schrijven bij Brenda van Es.

Schrijven heeft mij in de mantelzorg-jaren letterlijk overeind gehouden. Als ik schrijf dan voel ik mij veilig en verbonden. Ik kan er alles in kwijt, reflecteren en zo dingen verwerken. Daarnaast geeft het mij ook nieuwe inzichten, inspiratie en energie. Kortom, ik voel mij gewoon beter als ik schrijf.

Met SchrijfBeweging laat ik nu graag ook anderen de waarde van schrijven ervaren.