Schrijven bij rouw en verlies

Je kunt op verschillende momenten in je leven rouw en verlies ervaren. Als je een dierbare verliest, wanneer je een scheiding doormaakt, je baan of je gezondheid kwijtraakt. Maar ook na een miskraam, tijdens het mantelzorgen (zgn levend verlies) of na een verhuizing kunnen er gevoelens van rouw en verlies zijn.

Het verdriet kan zo zwaar aanvoelen. Je voelt je letterlijk gebroken en verloren. Je zoekt een manier om je gevoelens te uiten maar je wilt je omgeving niet voortdurend lastig vallen. Dat kan er toe leiden dat je je eenzaam voelt en niet begrepen.

Schrijven kan enorm steunend zijn in een rouwproces. Zie het schrijven als een afspraak met een vriend(in) die zonder oordeel naar je luistert en die op ieder moment van de dag voorhanden is. Het papier geeft je alle ruimte om je hart te luchten, je gevoelens een plek te geven. Je ontdekt in alle rust hoe het met je gaat en wat je nodig hebt. Dat geeft verlichting en bevordert helderheid.

Ik laat je graag kennis maken met intuïtief schrijven. Een manier van schrijven die je in contact laat komen met je innerlijke weten. Door intuïtief te schrijven ontdek je dat alle antwoorden in jezelf te vinden zijn. Dat geeft enorm veel kracht. In je hoofd voelt het zwaar, zodra je je gedachten en gevoelens op papier zet wordt het meteen lichter.

Schrijven over rouw en verlies kan individueel of in groepsverband. Klik op een van onderstaande tegels voor meer informatie.

Heb je een vraag of wil je meer weten? Laat dan hieronder je naam achter en dan neem ik z.s.m. contact met je op.